Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић и секретар Спортског савеза општине Сврљиг Соња Станишић састали су се у Београду са секретаром Спортског савеза Србије Гораном Маринковићем.
Они су разговарали на тему развоја спорта у Сврљигу и помоћи Спортског савеза Србије локалном Спортском савезу у Сврљигу.
Мирослав Марковић је истакао да Општина Сврљиг жели да улаже у спорт и развој младих, те да ће бити подржане све спортске организације, а поготову оне које имају велики број деце.
Иначе, Спортски савез Србије обезбедио је донацију у виду спортске опреме (лопте и сл.) за сврљишке спортисте у износу од око 200.000 динара.
Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић, општински већник задужен за спорт и младе Борислав Миленковић и председинк Спортског савеза општине Сврљиг Никола Петровић и секретар Соња Станишић уручили су спортским колективима лопте и спортске реквизите – донацију Спортског саеза Србије.
У име ФK ,,Сврљиг“ донација је уручена председнику клуба Милошу Марковићу. Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић уручио је председнику Школе фудбала ,,Аца Мента“ Раци Ментовићу лопте, као и Игору Радивојевићу кошаркашком тренеру KK ,,Сврљиг“.
Председник општине сврљишким спортистима пренео је поздраве Спортског савеза Србије, рекавши да је остварена одлична веза између Савеза и локалног Спортског савеза, те да се очекује у наредном периоду и посета председника ССС Сврљигу.