Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез угостио је председника и генералног секретара Спортског савеза Србије, Давора Штефанека и Горана Маринковића, као и правног саветника професора Небојшу Ђурђевића у Новом Саду. На састанку су размењене информације о спортским савезима на територији Војводине и предузети конкетни кораци у решавању проблема у овом сегменту.

Највише је било речи о Спортском савезу општине Kуле, где више година постоје проблеми како правни тако и у конкретном функционисању ове институције. Одлучан став Спортског савеза Србије да сваки територијални спортски савез мора да послује одговорно и да спорт одређене општине не сме бити запостављен, довео је до епилога који је најбољи за све:

– Спортски савез Србије преузеће пословање Спортског савеза општине Kула све док се не створе услови да спорт овог града несметано функционише. Kао кровна институција српског спорта улажемо велики труд да контролишемо и помогнемо функционисање спорта на локалу – истакао је председник ССС Давор Штефанек.

На његове речи надовезао се генерални секретар Горан Маринковић:

– Ситуација у Kули нас је затекла од кад смо преузели руковођење Спортским савезом Србије. Бринућемо о овом спортском савезу у нади да оваквих случајева неће више бити. Још једном ћу поновити оно што и председник и ја стално говоримо на састанцима – спорт не може бити олако схваћен, неопходно је разумевање, константан рад, комуникација и саветовање са Спортским савезом Србије и брига о младим људима који се баве спортом – рекао је Маринковић.

На састанку у Покрајинском секретаријату за спорт договорен је план за даљле заједничко функционисање, као и обилазак спортских савеза Војводине.