Спортски савез општине Уб приредио је гала вече – свечану скупштину и доделу признања најбољима у области спорта за 2019. годину. Свечана сала Дома културе била је премала да прими све заинтересоване посетиоце, све оне који су желели да дају подршку овом младом спортском савезу који је за кратко време поставио високе стандарде.

Најпре је присутне поздравио председник општинског спортског савеза Небојша Живановић. Присутни су могли да погледају и видео презентацију којом су сумирани спортски догађаји из 2019. године. Специјални гост био је Урош Матић док су били спречени да присуствују догађају Радослав Петровић и Немања Матић, па се окупљенима путем видео линка обратио управо Матић.За најбољег тренера проглашен је сада већ бивши тренер ФK Јединства Уб, Милош Обрадовић.

Најбољи спортиста је кикбоксер првак Балкана Kристијан Ђаковић, а најбоља спортисткиња капитен убских обојкашица Ана Марија Митровић. Најуспешнији тим спорта са територије општине Уб је женски одбојкашки клуб Уб, полуфиналиста Kупа Србије и 4. на Суперлигашкој табели.

Специјалне плакете добили су председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић за несебичну подршку и помоћ као и сарадњу на високом нивоу у 2019. години са жељом да се тако настави и у Новој 2020. години.

Захваљујући доброј сарадњи са локалном самоуправом убски спорт доживео је ренесансу, унапређена је спортска инфраструктура која је довела до тога да управо Уб буде лидер округа у сектору спорта. Челни људи општине великог су разумевања, резултати су видљиви, а идеје се нижу и реализују, зато су уручене плакете председнику општине Уб Дарку Глишићу и заменику председника општине Александру Јовановићу Џајићу.

Ако само погледамо бројке ове године завршена су три терена, прва фаза Музеја фудбала, фудбалски терен са вештачком травом и рефлекторима на коме ће ускоро бити монтиран семафор и видео бим, готова је и прва фаза изградње затвореног базена – можемо закључити да су челни људи спорта општине Уб ухватили залет и како кажу настављају истим темпом. За следећу годину најављују и балон за фудбал, изградња аква парка, реконструкција отвореног базена, организација четири турнира, поновно организовање Малог сајма спорта, завршетак радова на инфраструктури започетој у 2019. години, као и наставак развоја школског спорта.

Извор: http://www.rtvcityub.rs/sport/priznanja-za-sportiste-godine-od-sportskog-saveza-opstine-ub/3861/