Традиционалном Годишњом свечаношћу, Спортски савез Београда је у присуству великог броја званица, међу којима је био и генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић, заокружио годину и уручио признања за постигнуте спортске резултате и спортски допринос у 2022. години.

За најбољег спортисту проглашен је теквондиста МАХДИ ХОБАДАШИ из Теквондо клуба „Галеб“, за најбољу спортисткињу одбојкашица Бојана Дрча, а најуспешнији параспортиста Петар Миленковић.

Најбољи спортски клуб у 2022. је ВАТЕРПОЛО КЛУБ „НОВИ БЕОГРАД“, чији је директор Слободан Соро примио признање.

Додељена су и признања за најбоље младе спортисте до 20 година: веслачима МИХАЈЛУ ДЕДИЋУ и НЕМАЊИ ЛУЛАЏИЈИ.  Младој атлетичарка Ангелини Топић је била спречена да прими награду.

Награду за животно дело добио је Петар Стакић, дугогодишњи спортски радник и доајен српског рекреативног спорта. Награду му је уручио Дане Корица.

Председник Ђорђе Пејчић је истакао да су годину за нама обележили бројни спортски догађаји, нове титуле, успеси и медаље, када је град Београд био покровитељ преко 32 велика спортска такмичења као што је: Светско дворанско првенство у атлетици, Светско првенство у рвању, Европско првенство за јуниоре у кајаку, Светски куп у веслању, Европско првенство за младе у стоном тенису и преко 60 такмичења Трофеја Београда у исто толико спортова.

Додељена су и посебна признања за допринос у спортском новинарству новинарима Јовану Секулићу и Ивану Цветковићу.