Mališani iz Kraljeva imali su priliku da uživaju u pravom sportskom danu. Mali sajam sporta koji je održan kako ispred tako i u samoj novoj hali Sportskog centra „Ibar“ privukao je veliku pažnju. Udruživši snage Sportski savez Srbije, Sportski savez Kraljeva, Ministarstvo omladine i sporta uz podršku gradske vlasti Kraljeva priredili su prezentaciju sportova i druženje sa posetiocima među kojima je najviše bilo osnovaca. A đaci su imali šta i da vide, od auto-moto sportova, odbojke, košarke, fudbala, atletike, ragbija, američkog fudbala, karatea, biciklizma, pa tako na 34 štanda, sve je bilo u znaku dobrog raspoloženja i naravno sporta.
Na samom otvaranju gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić je rekao: – Drago mi je da ste svi ovde sa nama. Vi koji već trenirate i svi oni koji ste odlučili da se bavite nekom fizičkom

aktivnošću. Napravili smo prvi Mali sajam sporta u Kraljevu, onako kako bi trebalo, da na najboji mogući način promoviše sport Kraljeva. Nadam se da ćemo i sledeće godine organizovati ovu manifestaciju uz podršku Sportskog saveza Srbije i da ćemo nastaviti našu uspešnu saradnju.
Predsednik Sportskog saveza Kraljeva Miloš Simović zahvalio se učesnicima i posetiocima Sajma sporta: – Hvala bivšim, hvala sadašnjim, a hvala i budućim šampionima. Dragomi je što ste se odazvali našem pozivu. Nadam se da ćete se dobro upoznati sa sportskom ponudom Kraljeva i odlučiti se da trenirate neki sport.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković najpre se izvinio zbog izostanka predsednika SSS Davora Štefaneka sa Malog sajma i preneo im obećanje predsednika da će ih posetiti odmah nakon Svetskog prvenstva u rvanju koje ga očekuje, a onda je poručio Kraljevčanima: – Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas ovde u sportskom gradu Kraljevu. Sportski savez Srbije je izabrao baš vaš grad da bude domaćin jednog od šest Malih sajmova sporta. Upravo ovde promovišemo sport i nadamo se da će što više mlađih Kraljevčana da se priključi treninzima baš poput starijih drugara. Bavljenje sportom donosi mnogo toga lepog i korisnog, od druženja, prijateljstava za ceo život, a naravno i zdravijeg života.

Generalni sekretar je uručio i 23 paketa lopti za osnovne i srednje škole u Kraljevu.