Малишани из Kраљева имали су прилику да уживају у правом спортском дану. Мали сајам спорта који је одржан како испред тако и у самој новој хали Спортског центра „Ибар“ привукао је велику пажњу. Удруживши снаге Спортски савез Србије, Спортски савез Kраљева, Министарство омладине и спорта уз подршку градске власти Kраљева приредили су презентацију спортова и дружење са посетиоцима међу којима је највише било основаца. А ђаци су имали шта и да виде, од ауто-мото спортова, одбојке, кошарке, фудбала, атлетике, рагбија, америчког фудбала, каратеа, бициклизма, па тако на 34 штанда, све је било у знаку доброг расположења и наравно спорта.
На самом отварању градоначелник Kраљева Предраг Терзић је рекао: – Драго ми је да сте сви овде са нама. Ви који већ тренирате и сви они који сте одлучили да се бавите неком физичком

активношћу. Направили смо први Мали сајам спорта у Kраљеву, онако како би требало, да на најбоји могући начин промовише спорт Kраљева. Надам се да ћемо и следеће године организовати ову манифестацију уз подршку Спортског савеза Србије и да ћемо наставити нашу успешну сарадњу.
Председник Спортског савеза Kраљева Милош Симовић захвалио се учесницима и посетиоцима Сајма спорта: – Хвала бившим, хвала садашњим, а хвала и будућим шампионима. Драгоми је што сте се одазвали нашем позиву. Надам се да ћете се добро упознати са спортском понудом Kраљева и одлучити се да тренирате неки спорт.

Генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић најпре се извинио због изостанка председника ССС Давора Штефанека са Малог сајма и пренео им обећање председника да ће их посетити одмах након Светског првенства у рвању које га очекује, а онда је поручио Kраљевчанима: – Велико ми је задовољство што смо данас овде у спортском граду Kраљеву. Спортски савез Србије је изабрао баш ваш град да буде домаћин једног од шест Малих сајмова спорта. Управо овде промовишемо спорт и надамо се да ће што више млађих Kраљевчана да се прикључи тренинзима баш попут старијих другара. Бављење спортом доноси много тога лепог и корисног, од дружења, пријатељстава за цео живот, а наравно и здравијег живота.

Генерални секретар је уручио и 23 пакета лопти за основне и средње школе у Kраљеву.