Sportska jedinica Vojske Srbije predstavljena je na Kopaoniku. Uz prisustvo ministra odbrane Aleksandra Vulina i ambasadorke NR Kine Čen Bo prodefilovali su sportisti u uniformama.

Ministar Vulin pozdravio je sve prisutne rečima:
– Vojska Srbije je skup vrednosti, ponos naše zemlje. Zato je u vojsci Srbije sport izuzetno važan za stvaranje kolektivnog duha i požrtvovanosti za druga pored sebe i da se da sve od seve za domovinu.

Ambasadorka Čen Bo čestitala je formiranje sportske jedinice:
– Pod rukovodstvom predsedika Si Đinpinga i Aleksandra Vučića sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije neprekidno se razvija. U srcu kineskog naroda srpska vojska važi za herojsku vojku koja je dala veliki doprinos svetskoj borbi protiv fašizma.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek istakao je važnost saradnje SSS i Vojske Srbije:
– Veoma mi je drago što smo pre godinu dana uspostavili saradnju sa našom vojskom. Sportski savez Srbije podržao je u startu formiranje sportske jedinice i nastaviće da pomaže i intenzivnije razvija ovaj deo sporta. Meni, a siguran sam i drugim sportistima, velika je čast da nosimo srpsku uniformu, jer kao što je ministar Vulin rekao ona nije običan dres. Nadam se da će i vojni sport biti uspešan.

U ime pripadnika Sportske jedinice okupljenima se obratio atletičar Mihail Dudaš, koji je istakao važnost sporta za sve, naglašavajući da sport jača moral i podstiče koheziju pripadnika vojnih jedinica, disciplinu i spremnost za služenje zajedničkom cilju.

On je izrazio zadovoljstvo što će u uniformi Vojske Srbije, sa ostalim našim takmičarima, ove godine sa ponosom predstavljati našu zemlju.

Predstojeće Svetske vojne igre biće održane u gradu Vuhanu, a naši takmičari će biti smešteni u olimpijskom selu koje može da primi 12.000 učesnika.

Šef misije Srbije na Svetskim vojnim igrama biće general Siniša Radović.