Спортска јединица Војске Србије представљена је на Kопаонику. Уз присуство министра одбране Александра Вулина и амбасадорке НР Kине Чен Бо продефиловали су спортисти у униформама.

Министар Вулин поздравио је све присутне речима:
– Војска Србије је скуп вредности, понос наше земље. Зато је у војсци Србије спорт изузетно важан за стварање колективног духа и пожртвованости за друга поред себе и да се да све од севе за домовину.

Амбасадорка Чен Бо честитала је формирање спортске јединице:
– Под руководством председика Си Ђинпинга и Александра Вучића свеобухватно стратешко партнерство Kине и Србије непрекидно се развија. У срцу кинеског народа српска војска важи за херојску војку која је дала велики допринос светској борби против фашизма.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек истакао је важност сарадње ССС и Војске Србије:
– Веома ми је драго што смо пре годину дана успоставили сарадњу са нашом војском. Спортски савез Србије подржао је у старту формирање спортске јединице и наставиће да помаже и интензивније развија овај део спорта. Мени, а сигуран сам и другим спортистима, велика је част да носимо српску униформу, јер као што је министар Вулин рекао она није обичан дрес. Надам се да ће и војни спорт бити успешан.

У име припадника Спортске јединице окупљенима се обратио атлетичар Михаил Дудаш, који је истакао важност спорта за све, наглашавајући да спорт јача морал и подстиче кохезију припадника војних јединица, дисциплину и спремност за служење заједничком циљу.

Он је изразио задовољство што ће у униформи Војске Србије, са осталим нашим такмичарима, ове године са поносом представљати нашу земљу.

Предстојеће Светске војне игре биће одржане у граду Вухану, а наши такмичари ће бити смештени у олимпијском селу које може да прими 12.000 учесника.

Шеф мисије Србије на Светским војним играма биће генерал Синиша Радовић.