Sportisti iz Rudne Glave su pobednici Seoskih igara u organizaciji Sportskog saveza Srbije čije je finale održano juče u njihovom mestu. Opštine Kraljevo, Valjevo, Zaječar, Petrovac na Mlavi i Majdanpek imale su po dva predstavnika, dok je na takmičenju učestvovala i ekipa iz Republike Srpske, iz opštine Sokolac. Takmičenje je podržalo i Ministarstvo odbrane i vojska Republike Srbije. Kao odraz sve bolje saradnje sa Ministarstvom odbrane, otvaranje je uveličao brigadni general Siniša Radović kome se predsednik SSS Štefanek posebno zahvalio.

– Moram da se zahvalim svim takmičarima, svim teritorijalnim savezima koji su pomogli organizaciju i realizaciju ove ideje u prvoj godini. Moramo zajednički negovati prave vrednosti, biti fizički aktivni, a SSS ne izostavlja ni sela širom Srbije. Želimo zdravu naciju, srećne mlade ljude sportskog duha, na terenima, a ne uz mobilne telefone. Družimo se, zabavimo se, bavimo se sportom. Živela Srbija – istakao je Štefanek na otavranju Seoskih igara.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica pozdravio je sve takmičare:

– Sport zbližava ljude, a učešće opštine Sokolac na Seoskim igrama velika je čast. Biće nam veoma drago da i vi budete naši gosti i da ova manifestacija zaživi i bude sve masovnija.

Mališani lokalnog fudbalskog kluba dobili su garnituru dresova u znak zahvalnosti domaćinu za organizaciju i negovanje sporta u Rudnoj Glavi. Inače, tokom jučerašnjeg finala viđeni su sjajni potezi u fudbalu, odbojci, nadvlačenju konopca i štapa, skoku u dalj, obaranja ruku, bacanju kamena, narodnom rvanju, trci preko prepreka i šahu. Drugo mesto na Seoskim igrama osvojila je ekipa Beliševca, a treći je bio Miločaj. Uz pehar i medalje, takmičari su dobili i lopte, koje je uručio generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, a pobednicima će biti izgrađen rukometni teren u selu.