Са првим данима пролећа наставља се акција „Спорт је важан да би био здрав и снажан“ коју заједнички организују Савез за предшколски спорт и физичко васпитање Србије и Спортски савез Србије. Малишани из ПУ „Савски венац“ из вртића „Света Петка“, „Kраљ Петар I“ и „Пчелица“ вежбали су на отвореном у прелепом амбијенту Хајд парка. Предшколце су поздравили председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, генерални секретар Горан Маринковић, руководиоци Савеза за предшколски спорт Горан Перић и Горан Вјештица, председник СО Савски венац Страхиња Kукић и чланица већа Ана Маринковић. Малишани су се најпре загревали уз музику, прелазили су мини полигоне и вежбали са лоптама. Уз децу из вртића вежбао је и Риста спортиста.
– Подршка Спортског савеза Србије и Министарства за омладину и спорт веома је значајна. Заједничким снагама желимо да допремо до деце и родитеља широм Србије и да омогућимо малишанима физичку активност и стицање навике за бављењем спортом, као и правилан физички развој код деце. Захваљујемо се овога пута општини Савски венац на сарадњи коју негујемо годинама – рекао је Горан Вјештица.
– Физичке активности за предшколце не смемо изоставити и зато сарађујемо са Савезом за предшколски спорт. Радује нас што су се прикључили и Малим сајмовима спорта. Наставићемо да радимо за добробит све деце и желимо да сви малишани знају да је спорт важан да би био здрав и снажан – рекао је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.
Акцију „Спорт је важан да би био здрав и снажан“ наставиће да организују док не дођу до свих предшколских установа у Србији.