Спортска Суботица показала је своје најлепше лице на Малом сајму спорта који је организовао Спортски савез Србије уз помоћ Спортског савеза Суботице, а уз подршку града и Министарства омладине и спорта. На Градском тргу фантастичном организацијом и позитивном енергијом растерани су облаци и киша, а окупљено је преко 40 спортских клубова који су имали активационе зоне. Морамо напоменути да је то само део суботичких клубова, јер само СД Спартак броји 128 клубова. Више од хиљаду посетилаца уживало је у акробацијама гимнастичара, спретности на атлетичарском полигону, рвачким захватима, деца су покушала постићи поен одбојкашицама, дати гол фудбалерима или убацити тројку кошаркашицама, могли су и да се спусте зип-лајном који су надгледали планинари. У пролазу су разгледали једрилице, опробали се на ергометрима и упознали са детаљима у мачевању.

Град олимпијског шампиона и председника Спортског савеза Србије Давора Штефанека показао је да не треба да брине за будућност спорта.
– Посебне су емоције данас када Спортски савез Србије организује Мали сајам спорта у мом граду, у Суботици. Веома сам поносан на све спортисте, на све оне који се брину о спорту овог града. У протеклом периоду урађено је много на обнови спортске инфраструктуре. Скоро све школе имају терене са новом тартан подлогом, Градски стадион је добио нови терен и атлетску стазу, а ускоро ће засијати пуним сјајем када буду и трибине обновљене. Министарство омладине и спорта заиста није заборавило најсевернији град Србије и заиста им се могу само захвалити на свему. Данашња слика нам говори да има много деце која ће кренути стопама шампиона, па Суботица не мора бринути за будућност. Надам се да су сви посетиоци уживали – рекао је Штефанек.

Генерални секретар ССС Горан Маринковић није сумњао у креативност и посвећеност Суботичана:
– Било је потребно време и улагање енергије и рада у спорт, како би то био препознатљив сегмент града Суботице и како би Мали сајам спорта био овако садржајан. А када уз талентоване и вредне спортисте имате посвећене спортске раднике – не изостане подршка и помоћ Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије. Спортска понуда је веома разноврсна у Суботици, инфраструктура се обнавља, али желим да нагласим да нема опуштања и да је на територијалном савезу и градским властима да наставе марљиво да раде и испуне наша очекивања, а то је да изнедре још много шампиона – рекао је Маринковић.

Министар омладине и спорта истакао је значај Малих сајмова спорта:
– Хвала Спортском савезу Србије што марљиво организује Мале сајмове спорта широм Србије јер на тај начин желимо да деци прикажемо спорт на што бољи начин и наведемо их да заволе и тренирају неки од спортова. На овај начин промовишемо и спортове којих можда нема толико у медијима и подстичемо све грађане да се баве рекреацијом и спортом – рекао је Удовичић.
Надамо се да ће се деца из Суботице угледати на своје суграђане спортисте и већ од сутра изаћи на терене, игралишта, базен или спортску дворану и наставити традицију да Суботица буде препознатљива по спорту. А Спортски савез Србије наставља да организује Мале сајмове спорта – четвртак Сомбор.

https://www.youtube.com/watch?v=WHH0c_ZyQh8