Након састанка са градоначелником Ниша у спортској хали „Шивара“ је подељена опрема омладинским тимовима рукометних, кошаркашких и фудбалских клубова. Лопте и дресове добило је шест клубова из Ниша.

Звонимир Станковић председник Спортског савеза града Ниша рекао је:
– Свака посета наше кровне организације је увек добродошла. Kроз стални контакт, разрешили су нам многа питања, били у посети, помагали донацијама опреме. Они су увек добродосли, а данас су наши драги гости. Велика нам је част што можемо да угостимо олимпијског шампиона Давора Штефанека, а кроз разговор родиле су се нове идеје на којима ћемо радити у наредном периоду – рекао је Станковић.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек захвалио се представницима града Ниша на гостопримству:
– Задовољство нам је да поново посетимо град Ниш и помогнемо млађе селекције клубова. Надам се да ће им овај знак пажње дати још мотива за тренинг. Имамо одличну сарадњу са Спортским савезом града Ниша и расположени смо за спровођење нових идеја. До сада су њихови предлози били одлични и не сумњам да и у будућности спремају одличне пројекте – рекао је Штефанек.
Дресове и лопте су добили кошаркашице Студента, кошаркаши Kонстантина, рукометашице Наисе, одбојкашице Стампеда, млађе селекције Фудбалског клуба Раднички и бројни други.
Спортски савез Србије има у плану организовање панел дискусије ради што бољег функционисања територијалних спортских савеза Пчињског округа у Врању, а дан касније посетиће Алексинац и поделити опрему клубовима.