После 20 година Сеоске игре Спортског савеза Србије организоване су у Зајечару. Овога пута на Поповој плажи окупиле су се екипе са целе општине. На отварању присутне су поздравили Давор Штефанек председник Спортског савеза Србије и златни српски олимпијац који је и отворио Игре:

 – Мислим да је ово права ствар за младе, да се скупе и да се баве спортом. Желео бих пре свега да се лепо забавите и да се дружите али пошто сам спортиста увек гледам да победим, тако гледајте и ви да дате свој максимум. Желим свима срећу и нека најбољи победи – истакао Штефанек.

 Градски већник Вујадин Милошевић подсетио је да се Сеоске игре одржавају после две деценије у граду на Тимоку:

– Хвала Спортском савезу Србије на указаном поверењу и иницијативи да се традиција врати у наш град. Надамо се да ће и на великом финалу 31. августа екипе дати свој максимум и у правом светлу представити Зајечар – рекао је Милошевић.

Ни високе температуре нису спречиле такмичаре да дају све од себе и такмиче се у 10 дисциплина. Иако се такмичи у грчко – римском стилу Штефанек је искористио прилику да подели савете такмичарима народног рвања. Надвлачење штапа је било жестоко, а од јачине такмичара, гледаоци су стрепели да ли ће дрво издржати. Одбојка је у Зајечару играна на песку, по жељи такмичара иако то неће бити случај на финалу. Kада су завршене све дисциплине и сабрани бодови треће место освојила је екипа Рготине. Друго место заузела је екипа Звездана, а златни пехар подигла је екипа Грљана. Тако ћемо 31. августа у Рудној Глави гледати испед града Зајечара Звездан и Грљан у великој борби на републичком нивоу.