У години када прославља 50 година традиције одржавања Сеоске олимпијаде, општина Мајданпек била је домаћин Сеоских игара Спортског савеза Србије, које се по први пут одржавају под покровитељством најмасовније спортске организације у нашој земљи. Спортски караван кренуо је са терена Рудне Главе, екипе из 14 месних заједница одмериле су снаге како у популарним спортовима, тако и у оним традиционалним које немамо прилике често да видимо.

Највише пажње привукло је народно рвање, као и надвлачење канапа. Навијало се веома гласно за такмичаре који су се трудили да за што краће време савладају препреке на полигону народног вишебоја или победе у надвлачењу штапа. Одбојка и фудбал играли су се до вечерњих часова уз велику подршку са трибина. Партије шаха играли су и старији и млађи, а сваки терен обишао је и Риста – маскота Спортског савеза Србије.

Екипа из засеока Kрш однела је победу и то по први пут од када се Игре одржавају у општини Мајданпек. Друго место припало је домаћину – Рудној Глави, док је трећепласирана екипа Kлокочевца. Све три екипе поред медаља и пехара добиле су и лопте Спортског савеза Србије за фудбал, одбојку, кошарку и рукомет за школу своје месне заједнице. За екипе Kрша и Рудне Главе нема одмора – настављају да тренирају за велико финале које ће бити одржано 31. августа. На финалу ће учествовати и првопласирани и другопласирани из Зајечара, Петровца на Млави, Kраљева и Ваљева:- Од ове године одлучили смо да се позабавимо још једним сегментом, а то је организација такмичења за рекреативце. Томе смо додали и циљ да се спорт промовише и у мањим местима, па су Сеоске игре биле логичан след. На овај начин подстичемо младе да се баве спортом, чувају традицију, старије да се рекреирају, а све то уз дружење које смо у данашње време запоставили због убрзаног темпа живота. Веома смо задовољни како је све протекло у Мајданпеку. Имају и искуство и традицију, а верујем се да ће и други градови и општине успешно организовати такмичење – рекао је генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић и додао – Велико финале биће такође на Рудној Глави због прославе јубилеја. Надам се да ћемо следеће године имати дупло више места која ће организовати такмичење. Главна награда биће изградња терена у општини која победи. Дугујемо захвалност и Министарству омладине и спорта који су подржали ову идеју – закључио је Маринковић.