Сеоске игре Спортског савеза Србије које су по први пут организоване 2019. године у организацији Спортског савеза Србије у пет општина, наишле су на веома добар одзив. У овој години број општина је удвостручен.
Читава ситуација са епидемијом вируса одложила је манифестације. Чекао се погодан тренутак, како би се организовао догађај чији је фокус спорт у сеоским срединама.
– Добили смо много позитивних коментара прошле године, па смо одлучили да ове  подигнемо читаво такмичење на виши ниво. Нажалост, вирус је зауставио догађаје, а сада смо сви жељни нових активности, спорта и разоноде. Свесни смо да овај тип такмичења у 2020. мора да буде модификован, а да мере и препоруке за спречавање ширења заразе морају да се поштују. Зато смо одлучили да сазовемо састанак организатора Сеоских игара на локалном нивоу и заједнички нађемо најбоље решење – рекао је генерални секретар ССС Горан Маринковић.
Састанку су присуствовали представници територијалних спортских савеза који су прошле године учествовали у пројекту Сеоских игара – Мајданпек, Kраљево, Петровац на Млави, Зајечар и Ваљево, као и они који ће ове године да се прикључе организацији
– Уб, Сомбор, Прибој, Велика Плана, Врање и Kрушевац. На састанку је  било речи о мерама које ће сви морати да поштују.
Такмичење ће бити одржано без публике, уз мерење температуре учесницима, стално ношење маске свих који у том тренутку нису на борилишту, као и обавезна дезинфекција руку и реквизита, уз држање дистанце.
– Са предложеним мерама смо се сви усагласили. Дисциплине у којима ће се такмичари надметати остају исте као прошле године, а велико финале, које ће окупити победнике са локалних такмичења, требало би да буде одржано у Врњачкој Бањи последњег викенда у септембру. Надамо се да ће ситуација бити повољна и да ћемо се тада сви радовати спорту. Пратићемо ситуацију – закључио је Маринковић.
Такмичење је планирано да се одржи другог и трећег викенда септембра на локалном нивоу. На програму ће бити десет дисциплина: мали фудбал, одбојка, бацање камена са рамена, надвлачење штапа, надвлачење конопца, обарање руку, скок у даљ из места, прелазак преко полигона, шах и народно рвање.