Predstavnici Sportskog saveza Srbije održali su sastanak sa sportskim klubovima i organizacijama u oblasti sporta opštine Kula. Slobodan Hranisavljević približio je izmenjenu situaciju članovima Sportskog saveza Kula.

Naime, ovim savezom će upravljati direktno Sportski savez Srbije sve dok se ne reše problemi koji su nastali pre više godina i doveli do destabilizacije ovog dela. Glavni cilj SSS je uspostavljanje normalnog funkcionisanja sporta u ovoj opštini, izrada plana aktivnosti kao i finansiranje klubova.

Na sastanku su edukovani u podnošenju zahteva za dobijanje finansijskih sredstava za takmičarsku 2019. godinu, odnosno u domenu popunjavanja aplikacionog formulara organizacije u oblasti sporta kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta. Kroz aplikacioni formular proveo ih je Slobodan Hranisavljević, stručni saradnik u Sportskom savezu Srbije.

Sledeći korak koji predstoji će biti da Sportski odbor opštine Kula raspiše javni poziv za podnošenje Godišnjeg programa rada sportskih klubova i organizacija u oblasti sporta, o čemu će klubovi i organizacije biti blagovremeno obaveštene.