Представници Спортског савеза Србије одржали су састанак са спортским клубовима и организацијама у области спорта општине Кула. Слободан Хранисављевић приближио је измењену ситуацију члановима Спортског савеза Кула.

Наиме, овим савезом ће управљати директно Спортски савез Србије све док се не реше проблеми који су настали пре више година и довели до дестабилизације овог дела. Главни циљ ССС је успостављање нормалног функционисања спорта у овој општини, израда плана активности као и финансирање клубова.

На састанку су едуковани у подношењу захтева за добијање финансијских средстава за такмичарску 2019. годину, односно у домену попуњавања апликационог формулара организације у области спорта којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта. Кроз апликациони формулар провео их је Слободан Хранисављевић, стручни сарадник у Спортском савезу Србије.

Следећи корак који предстоји ће бити да Спортски одбор општине Кула распише јавни позив за подношење Годишњег програма рада спортских клубова и организација у области спорта, о чему ће клубови и организације бити благовремено обавештене.