Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се са председником Спортског савеза Србије Даворoм Штефанеком, са којим је разговарао о усаглашавању даљих корака у сарадњи Министарства и Савеза, а у циљу стварања што бољих услова за војне спортисте.

Тема састанка били су модалитети ангажовања врхунских спортиста у оквиру Спортске јединице Министарства одбране, а чиме се стварају услови да они представљају Војску Србије на великим међународним такмичењима, али и да промовишу војни позив међу младима. Саговорници су оценили и да је такав вид подршке врхунском спорту потребан, те да свакако постоји значајна узајамна корист, што се и кроз досадашњу сарадњу потврдило.

На састанку је констатовано и да би у оквиру Стратегије развоја спорта у Србији, која ће у наредној деценији бити кључни документ у тој области, спорт у Војсци требало да има своје место и буде адекватно препознат.

Састанку су присуствовали државни секретар Министарства одбране Бранко Живановић, помоћник министра за људске ресурсе Катарина Томашевић, заменик шефа Делегације Републике Србије при CISM пуковник др Миливоје Пајовић и члан наведене Делегације потпуковник др Драган Тодоров. У делегацији Спортског савеза, поред председника Штефанека, били су генерални секретар Горан Маринковић и правни саветник проф. др Ненад Ђурђевић.