Последњег радног дана у 2022. години председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар ССС Горан Маринковић угостили су делегацију Пауерлифтинг савеза Србије.
Репрезентативци Елена Мијатовић, Александра Аранитовић, Новак Лукић и председник Пауерлифтинг савеза Србије Милан Смиљанић пренели су своје утиске са такмичења челницима Спортског савеза Србије и сумирали 2022. годину.
На Европском првенству у пауерлифтинг спорту које је било одржано од 25. новембра до 04. децембра у Пољској Србија је забележила историјске резултате освојивши 6. медаља у појединачним дисциплинама (3 сребрне и 3 бронзане медаље), као и сребро и бронзу у укупном пласману. На такмичењу су испит за интернационалне судије успешно положили Милош Милићевић и Kристина Цвјетићанин. Част да буде главни судија на такмичењу припала је Милану Смиљанићу.
Елена Мијатовић је постала вицешампионка Европе и донела прве медаље за Србију на Европском првенству. Елена је наступила у категорији суб-јуниорки до 76кг и освојила је сребрну медаљу у чучњу и мртвом дизању, док је у дисциплини бенч прес освојила бронзу. Александра Аранитовић је у категорији сениорки до 52кг освојила треће место. Поред тога је освојила и сребрну медаљу у дисциплини бенч прес и бронзану медаљу у мртвом дизању. Ово су прве европске сениорске медаље у женском пауерлифтинг спорту од постанка савеза до данас. Новак Лукић је са чучњем од 307.5кг у категорији јуниора до 105 кг освојио треће место, чиме је Србији донео прву јуниорску европску медаљу у пауерлифтинг спорту. У укупном пласману заузео је високо четврто место. Лазар Kандић је остварио 8. место у категорији суб-јуниора до 105кг. Анастасиа Орчик је на Европском првенству освојила 6. место у јакој конкуренцији јуниорки до 52кг. Сања Мирковић је остварила 19. место у конкуренцији сениорки до 57 кг.
Kристина Цвјетићанин је наступила у категорији сениорки до 84 кг и освојила 13. место. Јована Радованов је у конкуренцији сениорки преко 84 кг освојила 9. место. Мирко Божић је наступио у категорији сениора до 105 кг и освојио 22. место
– Честитам на овом успеху такмичарима. Веома је важно да у сваком спорту постоји континуитет у раду који доноси резултате. Тако се труд исплатио па ове године имамо историјски успех и у пауерлифтингу. Такмичарима могу да поручим да наставе да тренирају, верују у себе и у наредним годинама остваре још боље резултате. Спортски савез Србије ће бити ту да пружи подршку и помогне – рекао је Штефанек.
Маринковић се придружио честиткама и поручио да је Спортски савез Србије увек ту уз све чланице.