Сајам спорта је спојио свет – можемо са поносом да закључимо након три дана дружења на Београдском сајму. Преко 80.000 људи посетило је Манифестацију током три дана.

Сајам спорта ове године окупио је преко 60 спортова, две вештачке стене, картинг стазу, симулаторе за скијање, полигоне за атлетику, стреличарство, сквош, корфбол, практично стрељаштво, терене за борилачке спортове, рукомет, кошарку, одбојку, фудбал, бадминтон, стони тенис, снукер, пикадо, на једном месту сте могли видети све што у Србији можете наћи од спорта:

– По осмесима деце можемо закључити да је још једном Сајам спорта био пун погодак. Право мерило је када видите са колико одушевљења деца испробавају спортове – рекао је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и додао: – Веома сам поносан на ову манифестацију, хвала свим излагачима који су се потрудили да посетиоцима презентују свој спорт, спортистима који су нашли времена поред својих тренинга да дођу и друже се, хвала институцијама које су нам још једном помогле да пројекат буде бољи и успешнији, хвала свима који су довели своје ученике, децу и пријатеље на Сајам спорта како би нам помогли да најмлађе усмеримо на прави пут и покажемо им здрав начин живота. Поносни смо што су и наши старији суграђани посетили Сајам спорта. Већ у суботу, другог дана, било је очигледно да смо оборили прошлогодишњи број посетилаца, поносан сам што смо још једном послали прелепу слику Србије – са задовољством је закључио Штефанек.

На речи председника надовезао се и генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић: – Три дана богатог садржаја оправдало је овогодишњи слоган да Сајам спорта спаја свет. Гости из иностранства одушевљено су разгледали активације и закључили да је ово јединствена манифестација у свету. Ништа слично нису очекивали. Поносни смо и на велики број спортских радника. Преко 250 генералних секретара слушало је семинар, док је преко 300 тренера прошло стручно усавршавање и слушали су Слободана Бобу Kовача који је са колегама поделио тренерско искуство. Биће нам потребно још неколико дана да анализирамо учињено, али могу рећи да смо сами себи поставили велики задатак за следећу годину – рекао је Маринковић.