Поводом организовања Малог сајма спорта почетком октобра, Спортски савез Србије донирао је пакете лопти свим основним школама са територије града Кикинде.

Спортски савез Србије, Министарство омладине и спорта, Спортски савез Kикинде и локална самоуправа пре око месец дана први пут у Кикинди, успешно су организовали Мали сајам спорта, који је имао циљ да се што више деце освновношколског узраста укључи у спортске активности. Тим поводом, све основне школе са територије овог града добиле су од Спортског савеза пакет, који чине одбојкашка, фудбалска, кошаркашка и рукометна лопта.

Приликом данашње посете ОШ „Ђура Јакшић“ председница Градске скупштине, Станислава Хрњак, истакла је да је један од приоритета локалне самоуправе улагање у образовање, кроз различите активности и видове сарадње:

–Имамо обавезу да водимо рачуна о свим образовним установама. Министарство омладине и спорта и Спортски савез Србије препознали су њихову опредељеност и вољу да се покажу и учествују у свим програмима које они организују. Наш град се неколико пута показао као веома добар домаћин различитих спортских дешавања, у којима су активно учествовали и ученици и запослени у образовању – рекла је Хрњак.

Председница Спортског савеза Kикинде, Јелена Бакић каже да је ова донација Спортског савеза Србије веома значајна за Kикинду, која је препозната као град спорта:

–Мој тим на свим састанцима и скупштинама презентује Kикинду као спортски град. Из тог разлога нам је указана част да будемо један од свега неколико градова у којима је организован Мали сајам спорта. Захваљујући упешној оргнаизацији Сајма, добили смо од Спортског савеза Србије 21 пакет лопти, који ће бити подељени градским и сеоским основним школама – рекла је Бакић.

Наставница физичког васпитања Дара Белош, која се 35 година бави овим послом, истиче да је ова донација веома значајна за ОШ „Ђура Јакшић“:

–Наша школа је препознатљива по томе што учествује у свим спортским такмичењима које организује Министарство просвете, а укључујемо се и различите порјекте које реализује локална самоуправа. И у претходној школској години имали смо веома запажене спортске резултате. Веома су били успешни пливачи, стрелци и атлетичари. Јако је важно да се што већи број деце укључује у спортске активности, да се на теренима друже, такмиче и након тога једни другима пруже руку, и спортски поднесу и успех и пораз – рекла је Белош.