Takmičari iz 14 zemalja našli su se na startu prve trke Svetskog Endurans šampionata u džet ski-ju koji se održava u Džakarti.

Voženo je 120 km na otvorenom moru uz podršku spasioca i sudija na vodi koji su bili rasporedjeni na ključnim tačkama takmičarske staze. Kilometarska vožnja je trajala sat vremena, a za to vreme takmičari su imali pravo da izlaze iz takmičarske staze kako bi dopunili rezervoare u posebno označenom prostoru. Iako

je pojedine delove trke bilo moguće pratiti samo iz klimatizovane prostorije koja se nalazi na trećem spratu tornja zgrade Indonežanske džet ski akademije, odakle su čelnici SSS sa predsednikom Džet Ski saveza Indonezije i posmatrali takmičenje, ni posmatrači sa obale nisu bili uskraćeni za akcije najboljih takmičara u trkama izdržljivosti.
Prvog dana takmičenja , francuski takmičar je zauzeo vodeće mesto, dok su iza njega kroz cilj prošli takmičar iz Gvadalupea i prvak Indonezije. Kako takmičenje traje još tri dana, konačne rezultate ćemo znati u nedelju.