Први овогодишњи Мали сајам спорта у организацији Спортског савеза Србије и Министарства омладине и спорта одржан је у општини Kовин. Домаћини, Спортски савез општине Kовин и локална самоуправа, позвали су спортске клубове, основце и предшколце и обезбедили салу за предавања у оквиру новог Спортског центра како би 2022. годину започели у знаку спорта. Управо предавања, која су одржали доц. др Срђан Марковић испред организације Активнија Србија на тему „Основе кондиционог тренера спортиста“ и проф. др Милица Вукашиновић Весић испред Антидопинг агенције Републике Србије са темом „Основе борбе протов допинга у спорту“, обогатила су програм Малог сајма спорта и биће одржана у свим градовима и општинама у којима су планирани Мали сајмови спорта ове године.
Спортска сала ОШ „Ђура Јакшић“ била је попуњена до последњег места децом која су желела да се опробају у спортовима. Стотину малишана из Предшколске установе „Наша радост“ вежбали су уз Савез за предшколски спорт и физичку активност у оквиру пројекта „Спорт је важан да би био здрав и снажан“. На отварању Малог сајма спорта децу је поздравила испред општине Kовин, народна посланица, Виолета Оцокољић, а догађај је свечано отворио председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек. Штефанек је са најмлађима разговарао на тему „Kако се постаје шампион“, а деца су имала мноштво питања за олимпијског и светског шампиона. Штефанек се осврнуо на важност одржавања Малог сајма спорта
– За децу је најважније да почну да тренирају неки од спортова. Kроз спорт се уче здравом животу, стичу радне навике и постају бољи људи. Зато ће се Спортски савез Србије, заједно са Министарством омладине и спорта и Олимпијским комитетом, свим силама трудити да обезбеди деци што боље услове за тренинг и промовише спорт – председник Штефанек је додао да се Спортски савез Србије, на чијем је челу, труди да сваке године уведе неку новину
– Ове године желимо да едукујемо тренере и младе спортисте. Зато пре Малог сајма спорта организујемо предавања. Увек размишљамо о повећању броја Малих сајмова. Такође разговор са децом и прилика да питају шта их све занима везано за тренинге је најбољи начин да се заинтересују и почну да тренирају – закључио је Штефанек.
Малом сајму спорта присуствовали су и генерални секретар Спортаког савеза Србије Горан Маринковић, генерални секретар Спортског савеза Војводине Младен Стојшин, Председник скуоштине општине Зоран Брадањи, председник Спортског савеза општине Kовин Саша Ђорђевић и истакнути спортиста Предраг Ђондовић.

VIDEO: https://youtu.be/CcF5km1PlR0