Спортски савез Србије сваке године кроз своје акције промовише различите крајеве Србије, а од 2020. преузима и конкретне кораке за побољшање спортског туризма у нашој земљи.

– У плану је потписивање више протокола о сарадњи са хотелима у којима ће српским спортистима бити омогућене припреме. Први такав протокол о сарадњи потписали смо са Хотелом Путник на Kопаонику. Велика нам је част што смо постигли одличан договор са Живорадом Јовановићем, власником хотела Путник, уз посредовање нашег заједничког пријатеља Микана Велиновића, бившег председника Рвачког савеза – рекао је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и додао
– Са рвачком репрезентацином Србије већ трећу недељу проводим на припремама на Kопаонику. Услови су заиста сјајни, особље веома пријатно, па верујем да ће ове припреме бити успешне и да ће резултирати медаљама на Светском првенству које нас очекује у децембру у Београду.

Генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић верује да ће промовисањем лепота и потенцијала Србије у будућности допринети развоју спортског туризма

– Оно што нас посебно радује су речи нашег домаћина и будућег сарадника, да ће од пролећа спортистима бити на располагању и велика мултифункционална дворана, док и остали угоститељско – туристички објекти унутар Националног парка Kопаоник нуде разноврсне садржаје за савезе и спортисте, али и за рекреативце, туристе и авантуристе. Надам се да ће српски спортисти, репрезентације и клубови, у будућности одржавати припреме и кампове у нашој земљи, јер све што им је потребно имају управо у Србији. Својим капацитетима и одличним условима верујем да су српски хотели интересантни и страним спортистима, па се надам да ће у будућности у што већем броју долазити управо у Србију на припреме – закључио је генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић.