Ссвечаном церемонијом доделе признања најуспешнијима у области спорта крунисана је претходна, веома успешна година за краљевачки спорт. Награђени су најбољи у 2022, додељена су посебна и специјална признања, а самој церемонији присуствовали су и челници најбитнијих спортских установа наше земље и града као и многобројни пријатељи, пословни сарадници и спортисти који су обележили краљевачки спорт како у земљи тако и иностранству.

Међу званицама и гостима нашли су се председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, градоначелник града Краљева др Предраг Терзићпредседник ауто и картинг савеза Србије Дејан Чоловић, наши прослављени спортисти Ненад Крстић и Ненад Ковачевић, као и многи представници клубова, фирми и предузећа, који су у многоме допринели развоју спорта у Краљеву.

– Честитам свим спортистима, клубовима тренерима и спортским радницима на признањима. Kраљево сваке године потврђује да је град порта и врхунских спортиста. Посебне честитке Спортском савезу Kраљева на свему урађеном у протеклој години, промоцији спорта и афирмацији младих, нарочито деце да се баве спортом. Спортски савез Сбије има важну улогу у формирању здравог друштва које је премно да одговори на изазове садашњице и да се бори за бољу и лепшу будућност. Верујем да спорт и спортисти могу променити свет Сигуран сам да éемо у години пред нама добити много нових шампиона а да ће они који то већ јесу успети да помере сопствене ранице. Желим да сви заједно још једном потврдимо да је Србија земља спорта, да је Србија земља победника – рекао је Штефанек.

Председник Спортског савеза Краљева Милош Симовић истакао је том приликом да је Спортски савез Краљева током претходне године организовао и учествовао у организацији преко 30 манифестација, активно пратио рад клубова у Краљеву, и да је поносан на чињеницу да се краљевачки спорт из године у годину све више развија и напредује, а за краљевачке спортисте зна широм наше земље и иностранстваЧеститао је добитницима признања и пожелео још небројано много одличних резултата у овој, и наредним годинама.