На Градском тргу у Вршцу, након паузе због епидемије, окупило се 28 клубова са преко 1000 учесника на Малом сајму спорта у организацији Спортског савеза Србије, Спортског савеза Вршца, а уз подршку Министарства омладине и спорта и града Вршца.

Пре отварања градоначелница Драгана Митровић и потпредседница Спортског савеза Вршца и освајачица бронзане медаље са Олимпијских игара у Риу са кошаркашком репрезентацијом Тамара Радочај угостиле су делегацију Спортског савеза Србије. Вршац је препознатљив по спорту, а то је и приказано на данашњој манифестацији. Сајам спорта показао је малишанима овог града шта све могу да тренирају и да се укључе у систем спорта, а то је и главни циљ организације Малог сајма спорта. Kако је и сам председник ССС Давор Штефанек рекао:
– Веома ми је драго што сам данас са оволико спортиста и младих у Вршцу. Свако дете може постати сампион, толико избора имају, а потребна им је воља и жеља да тренирају и сигуран сам да ћемо баш неког од њих гледати на Олимпијским играма у будућности. Наставите да пратите своје снове и резултати неће изостати. И Вршац не мора да брине за будућност спорта – поручио је Штефанек.

Министар Вања Удовичић поручио је да је бављење спортом предуслов за здрав живот и да се млади спортисти могу угледати на олимпијског шампиона Давора Штефанека по својој борбености на струњачи за боје Србије.
Спортски савез Србије у уторак ће организовати Мали сајам спорта у Суботици, а затим у четвртак у Сомбору.