Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић  са председником општине Kањижа Робертом Фејстамером, председником Спортског савеза општине Kањижа Чабом Боршошем и управитељем Фондације “Војвођанска рвачка академија” Золтаном Балинтом разговарали су на тему развоја спорта у Kањижи.
– Спортски савез Србије ће се трудити да помогне спорт у Kањижи, а комуникацију са Спортским савезом Kањиже желимо да побољшамо. На добром смо путу да се спорт у Kањижи унапреди, улаже се у инфраструктуру, а ССС ће понудити организацију својих акција на територији ове општине – рекао је Штефанек.
– Настављамо да обилазимо територијалне спортске савезе и негујемо добре односе са својим чланицама. Људи који су задужени за спорт у Kањижи имају одличне идеје и спремни су на акцију. У овој општини већ се спроводи акција „Буди здрава – вежбај са нама“, па се надам да ће са њом успешно и наставити, али и да ће се прикључити новим акцијама Спортског савеза Србије – рекао је Горан Маринковић.
Водећи људи Спортског савеза Србије обишли су и радове на изградњи Војвођанске рвачке академије, која ће већ следеће године окупљати рвачке таленте:
– Ово је велики прокекат, спортски туризам ће бити издигнут на виши ниво, младе генерације шампиона ће стасавати, а сви они који заврше такмичарску каријеру на овом месту ће преносити своје знање и вештине на нове победнике – додао је Штефанек. Идеја за изградњу оваквог објекта потекла је од Золтана Балинта који је управитељ Фондације “Војвођанска рвачка академија“. Овај објекат садржаће интернат, све услове за тренинге и простираће се на преко 3.000 квадратних метара.