Други овогодишњи Мали сајам спорта одржан је у Шапцу. Заједничким снагама Спортски савез Србије, Министарство омладине и спорта, Спортски савез Шабац и локална самоуправа организовали су прави дан спорта. Хала „Зорка“ била је препуна деце из основних школа са територије града Шапца. У хали су приказана 24 спорта, а спортски клубови су се потрудили да на што бољи начин презентују свој спорт и током читавог дана одрже мини тренинге за основце. Уз Савез за предшколски спорт и физичко васпитање промовисана је акција „Спорт је важан да би био здрав и снажан“, а кроз полигон је прошло преко 50 малишана из ПУ „Наше дете“. Тако ће Шабац поред Сеоских игара ССС и бесплатне рекреације за жене „Буди здрава вежбај са нама“ спроводити и акцију бесплатних тренинга за предшколце.
На отварању Малог сајма спорта спортисте, децу и родитеље поздравио је градоначелник Александар Пајић, помоћница министра за омладину Снежана Жугић, а председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек свечано је отворио Мали сајам:
– Шабац има бројне спортске легенде којима може да се поноси, а данашња слика спортске хале препуне деце доказује да Шабац има и будућност. Пут до врхунских резултата није лак, али свако дете које жели да се бави спортом треба да прати своје снове, а родитељи да га подрже у томе. Наравно да је и моја дужност као председника Спортског савеза Србије да деци широм Србије обезбедимо услове за бављење и рекреативним али и професионалним спортом – рекао је Штефанек који је након отварања разговарао са децом како изгледа живот једног спортисте који жели да осваја најсјајнија одличја у оквиру дискусије „Kако се постаје шампион“. Председник ССС Давор Штефанек уручио је и лопте за основне школе предсеснику Спортског савеза Шапца Милану Ђенадићу. Са децом су се на Малом сајму спорта поред градоначелника Шапца Александра Пајића, председника ССС Давора Штефанека и помоћнице министра Снежане Жугић дружили са децом и председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, већник за спорт Марко Пановић, генерални секретар ССС Горан Маринковић и прослављени спортисти ватерполиста Огњен Стојановићи легендарни рукометаш Миле Исаковић.На Малом сајму спорта у Шапцу организована су и стручна предавања за тренере и спортисте у сарадњи са Антидопинг агенцијом Србије и Активнијом Србијом.