Изградња нових спортских терена за такозване мале спортове, као и њихова промоција на каналима ТВ Арена спорт у наредном периоду, главне су ставке протокола о међусобној сарадњи између компаније Arena Channels Group и Спортског савеза Србије.

Потписници овог уговора су генерални директор компаније Arena Channels Group, Небојша Жугић и председник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек који су истакли да ће бенефити од заједничког улагања у спорт и спортску инфраструктури бити огромни.

„Хвала ТВ Арена спорт што је ушла у овај пројекат са нама. Наш заједнички мотив је да одвучемо децу у спортске дворане и на терене, а одвојимо их од компјутера и мобилних телефона. Имамо сјајну подршку председника Републике Србије Александра Вучића, као и министра омладине и спорта Вање Удовичића, који су препознали важност онога што ми радимо и хвала им на томе“, рекао је освајач златне медаље на Олимпијским играма у Рију 2016. године. Поред изградње спортских терена договорено је и праћење акција Спортског савеза Србије као што су Мали сајмови спорта, Велики сајам спорта, Сеоске игре Спортског савеза Србије, „Буди здрава – вежбај са нама“, „Спорт је важан да би био здрав и снажан“, Спорт у полицији, као и акција које су планиране тек да се спроводе а то су спорт за старе и акција посвећена деци из дијаспоре.

Идејни творац ове акције која ће омогућити деци и омладини широм Србије да развијају спортски дух је директор Arena Channels Group, Небојша Жугић који је рекао да ће први овакав терен бити изграђен на Новом Београду.

„Arena Channels Group као друштвено одговорна компанија има циљ да промовише спорт, а у Спорстком савезу Србије смо препознали идеалног партнера. Имамо помоћ и председника Србије Александра Вучића и уз ту симбиозу ћемо успети да стимулишемо омладину да се врати спорту. У крају где живим, а то је насеље Милева Марић Ајнтштајн станује око 5.000 људи, а нема ниједан терен за спорт и тако се код мене родила идеја да се покрене ова акција. Први терен ћемо урадити управо тамо, а затим је план да се направи један у Студентском граду у Београду, а касније и на другим местима широм земље. Зато позивам друштевно одговорне компаније да нам се придруже и да заједно помогнемо развоју спорта у Србији, а ми ћемо као медијски партнер бити ту да поред врхунског спортског садржаја који имамо на нашим каналима, испратимо и дешавања у свим малим спортовима“, рекао је Жугић.