У Народној Скупштини Републике Србије потписан је Меморандум између Министарства спорта, просвете и здравља. Потписници овог стратешки важног меморандума су министар спорта Зоран Гајић, министарка здравља проф др Даница Грујичић и државни секретар министарства проствете проф др Маријана Дукић Мијатовић, свечаном потписивању присуствовали су и руководиоци Спортског савеза Србије, председник Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић.

Пре самог потписивања Меморандума присутним званицама обратио се и председник Народне Скупштине Републике Србије Владимир Орлић и истакао значај овог Меморандума чији је задатак и циљ интензивирање и унапређење наставе физичког и здравственог васпитања и здравље деце. 

Потписани Меморандум предвиђа покретање и релизацију пилот пројекта под називом „Свако дете има право да одраста здраво“ који ће стартовати 1. септембра 2023. године у одређеним јавним установама образовања и васпитања у оквиру обогаћеног једносменског рада, са скоро 3000 ученика основних и средњих школа широм Републике Србије, са обавезним здравственим систематским прегледима, односно спортским лекарским прегледима.