У оквиру редовних активности делегација Спортског савеза Србије, коју је предводио генерални секретар Горан Маринковић, посетила је Kрагујевац и Тополу.  Представнике најмасовније спортске организације на Балкану у Kрагујевцу примио је Предраг Стевовић члан Градског већа за спорт, а састанку су присуствовали и правни саветник ССС Ненад Ђурђевић као и представници Спортског савеза Kрагујевца.
– Kрагујевац је познат као град спорта, има знамените спортисте и успешне клубове. Веома нам је стало, као кровној спортској организацији у Србији, да спорт у Kрагујевцу функционише на најбољи могући начин – истакао је генерални секретар Горан Маринковић.
– Ово је само први у низу сусрета и надам се да ћемо и у новом сазиву добро сарађивати, казао је Предраг Стевовић члан Градског већа за спорт и додао да Спортски савез Србије, на овај начин жели да продуби сарадњу са Kрагујевцем и да је подигне на виши ниво, на обострано задовољство.
Свој обилазак Шумадијског региона настављен је посетом Тополе. Генерални секретар је на састанку са председником општине Игором Петровићем и сарадницима добио информације о функционисању спорта и позитиван импулс када је овај сегмент у питању.
– Драго ми је да се Топола пробудила, да нови председник општине жели да више пажње посвети спорту и да је спреман да предузме велике кораке у што краћем периоду. Одбојкашки клуб је постигао одличне резултате, основан је и стреличарски клуб, постоје разне идеје за коњичке клубове, а нама је увек драго да видимо да се позитивне ствари догађају. Заједнички ћемо овакав тренд и наставити. Ово је први састанак, очекујемо их у Спортском савезу Србије за неколико дана када ће се и кренути у озбиљан рад на побољшању. Неопходно је обезбедити свима у Тополи што боље услове за бављење спортом и рекреацијом -закључио је Маринковић.