Спортски савез Србије посетили су представници Факултета за спорт Универзитета „Унион – Никола Тесла“ и делегација Мађарског универзитета за спортске науке. Председник ССС Давор Штефанек заједно са генералним секретаром Гораном Маринковићем дочекао је председника Савета Факултета за спорт Универзитета „Унион – Никола Тесла“, господина Бојана Секулића и проф. др Милана Михајловића, као и делегацију Мађарског универзитета за спортске науке коју је предводила др Јудит Káдáр, а чинили су је Вивиен Аммерлинг, Габриелла Сзтојаловсзкy и др Гyöргy Суха. Kако Спортски савез Србије и Универзитет “Унион – Никола Тесла” већ дуго година негују успешну сарадњу, овога пута су се додатне могућности отвориле доласком представника Мађарског универзитета за спортске науке.

–          Веома ми је драго да већ дуги низ година успешно сарађујемо са Универзитетом “Унион – Никола Тесла” на пољу едукације спортиста и спортских стручњака. Увек  добро дођу нове идеје, а простора за напредак има. Надам се да ће у наредном периоду ова сарадња допуњена мађарским стручњацима изнедрити велики број едукованих лица у области спорта, али и помоћи едукацију спортиста како олимпијских тако и неолимпијских спортова – рекао је Штефанек. 

У наредном период Спортски савез Србије жели посебно да повећа своје ангажовање на пољу едукације свих оних који су укључени у систем спорта, јер знање представља важну карику ка успеху, додао је генерални скеретар ССС Горан Маринковић.