У склопу својих редовних активности Спортски савез Србије посетио је две општине у којима је ситуација у спорту врло специфична. Спортски савез општине Бујановац сусреће се сталним компликацијама у вези финансирања спортских клубова због неразумевања локалне самоуправе која већ дужи временски период врши подела међу клубовима. Ситуација се након посете руководства ССС председнику општине 2021. године побољшала, али је ове године поново отишла корак уназад. Kако би се клубовима бар мало помогао свакодневни рад на тренинзима, генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић посетио је Спортски савез општине Бујановац, председника Ненада Стајића и секретара Драгана Милића, а затим и уручио спортску опрему у складу са тренутним могућностима ССС. Након поделе опреме организован је и разговор са клубовима који су изнели своје проблеме са којима се суочавају.
– Свако дете има право да се бави спортом, а Спортски савез Србије на челу са председником Давором Штефанеком трудиће се да помаже онима којима је то најпотребније, тако смо се и овога пута потрудили да колико можемо помогнемо млађе селекције клубова – рекао је Маринковић.
У општини Владичин Хан Спортски савез Србије преузео је надлежност због лоше ситуације која је била у сфери спорта до ове године. Kако се стање корак по корак нормализује у Спортском савезу Србије се надају да ће и привремена надлежност надређене спортске институције ускоро бити предата у руке територијалном спортском савезу.
– Док не будемо сигурни да је ситуација у спорту на нивоу који испуњава све законске оквире, нећемо препуштати ништа случају. Радује нас да је ситуација у спорту боља, али захтева још неколико корака и доста рада. Захвалност дугујемо председнику ооштине Горану Младеновићу који је показао решеност да се отклоне проблеми у спорту и направи здрава спортска прича. Такође, посетом овој општини желимо да помогнемо малишанима у основним школама, да им се побољшају услови за бављење физичком активношћу у оквиру наставе. Уручили смо спортску опрему директорима четири основне школе у Владичином Хану – истакао је Маринковић.