Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић, заједно са сарадницима, посетили су данас Северну Митровицу и донирали помоћ спортистима на Kосову у виду лопти, дресова и других спортских реквизита.
Након обиласка спортске хале Штефанек и Маринковић су одржали састанак са представницима Спортског савеза Kосова и Метохије, на ком се разговарало о проблемима који имају спортски савези на Kосову и о томе како их решити и побољшати услове за бављење спортом младих на овом простору. На састанку је договорена и даља сарадња и заједнички рад на решавању проблема спортиста и омасовљавању спорта на Kосову, нарочито када су у питању млађи узрасти.
Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек рекао је да су челници ССС ту да би саслушали проблеме и покушали да помогну овдашњим спортским савезима. Kако је додао уручена помоћ је само један мали део, а ССС ће наставити са још већом подршком.
„Трудићемо се да вам донирамо још више опреме и да помажемо колико год будемо могли клубове са опремом и потребним реквизитима. Мислим да је лепо што смо се окупили у оволиком броју. Ми смо овде да би видели да ли можемо да помогнемо. Надам се да ћемо моћи да решимо проблеме, али немамо чаробни штапић да све решимо, али се трудимо да будемо ту и да дижемо спорт на виши ниво и да средства која су опредељена за спорт расподелимо на праведан начин и да се не крше правила и закон о спорту који имамо и који морамо сви заједно да поштујемо, ја нисам дошао у другу државу, ја сам у Србији на Kосову и Метохији. За мене је то део Србије и увек ће то и остати и наравно и на вас треба неко да мисли, а ми смо ту управо из тог разлога“, закључио је Штефанек.
Председник Спортског савеза Kосова и Метохије Горан Kовач истакао је да је данашња посета значајна, јер показује да матични савез брине о спортистима са Kосова и да би без те подршке рад био знатно тежи него што јесте.
Данас имамо прилике да челницима Спортског савеза Србије кажемо све оно што нас тишти, какве проблеме имамо и шта можемо да решимо и унапредимо. У протеклих годину дана видели смо да су на челу нашег савеза људи који су спремни и вољни да помогну на сваки начин.“