Сунчан мајски дан руководство Спортског савеза Србије искористило је да у склопу својих редовних активности, обиђе и општину Звездара. Председник ССС Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић на позив координатора Kанцеларије за младе ГО Звездара Младенка Стеванвића обишли су две основне школе и донирали вредну спортску опрему како школама тако и клубовима.
Обилазак је започет у ОШ „Драгојло Дудић“, која је награђена за свој рад Сретењским орденом, а у којој су ученици направили фантастичан дочек за српског златног олимпијца из Риа и његове сараднике. Ту је био свечани шпалир, традиционални дочек са погачом, али и музичка нумера фантастичног хора и песма ђака у модерном стилу са мотивационом спортском поруком. Овом приликом Штефанеку је директорка школе Даниела Павић уручила златну медаљу у знак захвалности за посету школи. Штефанек није крио одушевљење:
– Фантастичан је осецај када те ђаци, наши најмлађи суграђани дочекају са оволико радости. Хвала им на невероватном дружењу, а свима њима желим да се баве спортом, помажу и поштују једни друге и да не забораве да сањају велике снове и да се труде да их остваре – рекао је Штефанек и додао да ће Спортски савез Србије увек да се труди да даје подршку свима који спорт воле.
Штефанек, Маринковић и Стевановић су затим посетили ОШ „Павле Савић“ где су најмлађи ученици разговарали са Штефанеком како се то постаје шампион. И овој школи, највећој у Србији, дониран је први контигент спортске опреме.
И ОФK „Балкан“ из Миријева је добио дресове и лопте за своје најмлађе фудбалере, а у СЦ „Олимп“ подељена је опрема за још 10 спортских клубова, пет основних и две средње школе.
– Мислимо на наше најмлађе, било да су у питању пројекти Спортског савеза Србије или овакве активности поделе спортске опреме. Трудимо се да деци ма где она живела обезбедимо што боље услове за тренинг и бављење физичком активношћу. Верујемо да је спорт најбољи и најздравији начин да се деца развијају и стасавају у добре људе – рекао је генерални секретар ССС Горан Маринковић.
– Спортски савез Србије ће у складу са својим могућностима наставити да помаже клубове који раде са оним најмлађима. Циљ је да се што више деце прикључи систему спорта како бисмо сутра имали здраву нацију – закључио је Штефанек на крају дана.