Генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић посетио је Спортски савез Краљева и том приликом поделио спортску опрему неколицини краљевачких клубова. Ово није први пут да Спортски савез Србије помаже краљевачке клубове и сарађује са Спортским савезом Краљева на обострано задовољство, а у прилог томе говоре и бројне заједнички организоване акције па и оне које нам тек предстоје.

  • Град Краљево је град за који сам емотивно везан јер сам у њему провео једну годину и за то време заволео овај град. Задужили сте ме као људи да кад год имам могућности да дођем, радо долазим овде. Данас је повод спортска опрема коју је Спортски савез Србије хтео да подели клубовима у Краљеву, као и добра сарадња са председником Спортског савеза Краљева и његовим сарадницима у последње две године је видљива, поготово што смо одржали једну веома лепу акцију Сеоске игре, покрећемо још једну – Жене у спорту, едуковали смо стручњаке за фитнес, тако да Краљево заслужује све ово – навео је генереални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић.

Догађају присуствовао је и градоначелник др Предраг Терзић који је истакао да му је веома драго што у последње четири године има веома добру сарадњу са Спортским савезом Србије и да што је за то време реализовано много значајних пројеката.

  • Спортски савез Краљева воде млади и амбициозни људи који су остварили веома добру сарадњу са свим клубовима на територији нашег града. Драго ми је што данашња помоћ иде клубовима и на градском и на сеоском подручију , тако да ћеми и поред деце из центра града обрадовати децу у Конареву, Врби и Грдици, као и клубовима у којима играју девијчице а не само дечаци. Надам се да ћемо у будућности наставити добру сарадњу и да ћемо сви заједно улагати у развој спортске инфраструктуре.- истакао је градоначелник града Краљева.

Председник Спортског савеза Краљева Милош Симовић имао је само речи хвале за сарадњу остварену између Спортског савеза Србије и Спортског савеза града Краљева, као и за остгварену сарадњу са спортским клубовима и организазацијама које су препознале рад савеза и помно прате и учествују и истом.

  • Овом приликом бих хтео да се захвалим Спортском савезу Србије на указаном поверењу које све ово време од када сам ја на челу Спортског савеза нисмо желели да прокоцкамо. Поносан сам и задовољан јер се то кроз време и показало. Верујем да ћемо нашу сарадњу подићи на још виши степен. Такође , захвалио бих се клубовима и спортским организацијама због којих овај савез и постоји, и трудићемо се убудуће да вам још више помогнемо и дамо на значају јер смо свесни колико је у данашње време функционисати и радити у спорту, као и бавити се њиме.- рекао је Милош Симовић.

 

Спортска опрема коју је данас генерални секретар Спортског савеза Србије поделио , отишла је у три одбојкашка, два рукометна , један кошаркашки и један фудбласки клуб : ОК Економац- Врба, ЖОК Ушће, ОК Ђура Јакшић- Конарево, ФК Младни Радник, КК Плеј, РК Слога и ЖРК Металац.