Спортски савез Србије наставља редовне активности обиласка територијалних спортских савеза. Овога пута челни људи Спортског савеза Србије посетили су Нови Бечеј. Председник ССС Давор Штефанек и генерални секретар ССС Горан Маринковић разговарали су са председником општине Нови Бечеј Сашом Максимовићем и председником Спортског савеза општине Нови Бечеј Далибором Вучетићем о тренутној ситуацији у спорту на локалу, као и о пројектима који се планирају како би се спорт подигао на виши ниво.

Након састанка посећена је и спортска хала која је добила нове столице, паркет, кров и нови семафор. Спортски савез Србије поделио је и лопте и спортске реквизите за свих пет основних школа са територије општине, а домаћин је била ОШ „Милоје Чиплић“.

– Настављамо да промовишемо спорт и здрав начин живота. Овим малим знаком пажње у виду спортских реквизита, надамо се да ћемо побољшати часове физичког у основним школама у овој општини. Жеља нам је да се интензивира комуникација са територијалним спортским савезом који ће се прикључити нашим акцијама. На састанку је било разговора о покретању за почетак пројекта бесплатне рекреације за жене „Буди здрава – вежбај са нама“ – истакао је председник ССС Давор Штефанек.