Ситуација у спорту општине Владичин Хан била је веома лоша, зато је оформљен Спортски одбор за ову општину, а први у низу задатака је успостављање финансирања клубова. Тако су клубови у општини Владичин Хан потписали уговоре са општином и почело је финансирање по редовним годишњим програмима за 2023. годину.
– Сваки клуб који је члан надлежног националног гранског спортског савеза, који је попунио потребну документацију и предао је секретару Спортског одбора и то од 6. марта до 21. марта 2023. године, прошле недеље је и потписао уговор са председником општине Гораном Младеновићем. Прва транша је већ пребачена. На овај начин желимо да омогућимо наставак функционисања спорта. Оно што је тешко спровести брзо јесте да се сваки детаљ из Закона о спорту мора поштовати, али ми смо стрпљиви и истрајни. Драго ми је да је председник општине господин Малденовић желео да се спорт у Владичином Хану нормализује и брзо реаговао, за укупно је опредељено 20.000.000 динара из буџета локалне самоуправе – рекао је генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић и додао:
– Kако би на време почело финансирање за 2024. годину, расписан је конкурс за предају програма. Он ће трајати до 3.маја 2023.године, а све потребне информације могу наћи на сајту локалне самоуправе. Спортски савез Србије ће се трудити и помоћи да у Владичином Хану спорт не прати лош глас, већ да се људи који су се определили да буду тренери и спортски радници на најбољи начин промовишу здрав живот и децу у Владичином Хану заинтересују да почну да тренирају – подсетио је Маринковић.