Сеоске игре Спортског савеза Србије почеле су своју трећу сезону. Прво село домаћин, од 24 општине у овогодишњем такмичењу, било је село Саставци у општини Прибој.
Четири екипе такмичиле су се у 10 дисциплина, а након жестоке и неизвесне борбе резултат је био изједначен, екипа Батковића – прошлогодишњих победника великог финала, имала је исти број бодова као и екипа Сочица, али на основу већег броја 1. места и овогодишњи победници су Батковићи, 2. место Сочице, 3. место Сјеверин и 4. место Саставци.
Сем неизвесне борбе на спортским теренима, сазнали смо како се граница поиграла са људима у селу домаћину Игара које је „српско острво“ у БиХ односно Републици Српској. Знате ли да 59. година игре трају управо у прибојској месној заједници Саставци, а традиција није прекидана ни за време рата. Причали смо са такмичарем који већ 30 година баца камен на сеоским играма, а чули смо и шта млади мисле о оваквим спортским догађајима 🔜 на yоутубе каналу Спортског савеза Србије.
Захваљујемо се свим учесницима Сеоских игара Спортског савеза Србије и Спортском савезу Прибоја, а следећег викенда се видимо на Убу.