Спортски савез Србије, у сарадњи са територијалним спортским савезима, отпочео је акцију бесплатне рекреације за жене „Буди здрава – вежбај са нама“. Полазници едукације, коју је управо ССС помогао, за оперативне тренере из 2019. и 2020. године, њих 100, воде тренинге намењене пре свега дамама.

– Спортски савез Србије се труди да сваке године покрене барем једну нову акцију. Тако смо овај пут одлучили да више пажње посветимо дамама. Жене у спорту не смемо изоставити. Здравље и рекреација су веома битни и верујем да ће овај пројекат допринети побољшању општег стања – рекао је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек. На његове речи надовезао се генерални секретар ССС Горан Маринковић:

– Драго нам је што негујемо одличне односе са колегама. Тако смо захваљујући Савезу Србије за бодибилдин, фитнес, бодифитнес и аеробик другу годину заредом стручно усавршавали младе људе. Kолеге из територијалних спортских савеза су на својим општинама обезбедили бесплатне термине у халама и реализовали акцију „Буди здрава – вежбај са нама“. Сада имамо у преко 30 општина широм Србије у којима ће се спроводити рекреација која је потпуно бесплатна, вођена од стране лиценцираних тренера, занимљива и сто је веома битно континуирана – рекао је генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић.

Током септембра месеца жене су вежбале и прикључиле акцији захваљујући територијалним спортским савезима у: Сомбору, Зрењанину, Kањижи, Вршцу, Панчеву, Великој Плани, Kраљеву, Врњачкој Бањи, Инђији, Новом Пазару, Бујановцу, Ћуприји, Зајечару, Љубовији, Алексинцу, Kрагујевцу, Прокупљу, Чачку. До средине октобра акција ће бити покренута у још 17 општина. За тренинге Спортски савез је донирао струњаче, а у наредном периоду осмишљени су и додатни програми и поклони за жене које су најредовније на тренинзима.