У бише наврата Спортски савез Србије посећивао је град Врање. Овај пут поред редовних састанака организована је панел дискусија са спортским савезима Пчињског округа. Ово је била одлична прилика да се председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић виде са водећим људима спорта овог округа и остану у току са новитетима. Правни саветник у Спортском савезу Србије професор Ненад Ђурђевић најпре је указао на промене у Правилницима, а затим су руководиоци савеза постављали питања и указивали на евентуалне проблеме на које наилазе.

Председник ССС Давор Штефанек истакао је важност оваквих догађаја:
– Оно на чему инсистирамо јесте добра комуникација и функционисање територијалних спортских савеза на најбољи могући начин, наравно у складу са Законом о спорту. Од ове године биће више оваквих окупљања, како би се чешће виђали и решавали недоумице. Почели смо од Пчињског округа, са Браничевским округом ћемо дискутовати у четвртак, то могу за сада да најавим. Долазак на овакве догађаје указује нам ко је и у коликој мери жељан да побољша спорт на својој територији – закључио је Штефанек.
Након дискусије организован је и састанак са градоначелником Врања Слободаном Миленковићем. Састанку је присуствовао и члан Управног одбора Спортског савеза Србије Слађан Станојковић који је упућен у ситуацију са спортом у граду . Градоначелник је најавио да ће морати да уведе одређене промене у наредном периоду и додатно подстакне рад спортских институција Врања.

Генерални секретар ССС Горан Маринковић рекао је да се побољшање види, али да ситуација још није на очекиваном нивоу, па ће Спортски савез Србије уложити још више рада са локалном самоуправом на решавању проблема. Локална самоуправа обнавља спортску инфраструктуру у граду и наставља са улагањима у спорт на читавој територији Врања.