У спортској хали „Владе Дивац“ званично су и отворене 2. Сеоске игре ССС.

Због лошег времена такмичење сеоских игара премештено је са отворених терена у спортску халу, а на борлишта су први изашли такмичари у надвлачењу конопца и штапа, фудбал и одбојка.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек поздравиоје све учесникеи пожелео им добар провод и да најбољи победи:

– Веома ми је драго што смо успели да спроведемо пројекте које смо зацртали за ову годину и поред свих потешкоћа. Тако смо уз помоћ колега из територијалних спортских савеза најпре организовали такмичење на локалном нивоу, а затим и финале уз помоћ људи у Спортском савезу Врњачка Бања и спортском центру. Хвала и свим такмичарима што су се прикључили пројекту, драго ми је што имају позитивне коментаре на причу коју смо покренули. Желим им сву срећу у такмичењу – рекао је Штефанек. Уручене су захвалнице општини Врњачка Бања коју је примио заменик председника скупштине Дане Станојчић и председнику Спортског савеза Врњачка Бања Душану Радовићу за помоћ у организацији финалног такмичења.

Учесници из 10 општина: Врело (Уб), Грљан (Зајечар), Гаково (Сомбор), Милошевац (Велика Плана), Милочај (Kраљево), Власе (Врање), Батковићи (Прибој), Бранковина (Ваљево), Kаменово (Петровца на Млави) и прошлогодишњи победник Сеоских игара Рудна Глава из Мајданпека одмериће снаге у укупно 10 дисциплина: надвлачење конопца, надвлачење штапа, обарање руку, фудбал, одбојка, шах, скок у даљ из места, бацање камена са рамена, народно рвање и полигон спретности.