У оквиру меморијала „Душан Милошевић“, 13. по реду, који се традиционално одржава у Страгарима у знак сећања на члана првог Олимпијског тима Србије, учесника Олимпијских игара у Стокхолму 1912. године, у Основној школи „Јулијана Ћатић“ отворена је меморијална соба посвећена овом првом српском олимпијцу.
Манифестација је реализована уз подршку Олимпијског комитета Србије и Града Kрагујевца у организацији Удружења „Душан Милошевић-први српски олимпијац“ и ОШ „Јулијана Ћатић“, а у име локалне самоуправе присуствовали су чланови Градског већа, Душан Алексић и Предраг Стевовић.

„Град Kрагујевац увек стоји иза својих спортиста и поносни смо што је представник зачетка олимпизма у Србији управо из нашег краја. Недавно смо у овој школи учествовали у реконструкцији фискултурне сале, сада у част Душана Милошевића овде отварамо спомен собу која ће служити на понос целом нашем граду“, истакао је Стевовић, подсетивши да Kрагујевац и данас може да се похвали једним олимпијцем, Александром Kомаровим који ће учествовати на овогодишњим Олимпијским играма.
Генерални секретар Олимпијског комитета Србије, Ђорђе Вишацки, нагласио је да се реализацијом идеје коју је покренуо Ђорђе Kалановић, председник Рвачког савеза Централне Србије, и неговањем сећања на човека који је направио велику каријеру, а чији је животни пут започео у малом месту у које се и вратио, шаље добра порука свој деци која се данас рађају и одрастају у Страгарима. Захваливши представницима локалне самоуправе и већнику Стевовићу што брину о спорту не само у граду, већ и у мањим сеоским срединама, Вишацки је истакао да су на територији Kрагујевца последњих година урађене велике ствари у овој области и да је један од доказа управо сала за физичко васпитање у ОШ „Јулијана Ћатић“ која може да буде понос било ком граду, укљућујући Београд.
Промотер овогодишњег меморијала био је Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије, иначе олимпијски шампион у рвању 2016. године. Обраћајући се пре свега деци, он је рекао да Душан Милошевић може да им буде само подстрек да почну да се баве спортом и верују у себе. „Олимпизам и Олимпијске игре су велика ствар за све спортисте, чак и сам сан да одеш на Олимпијске игре. Желим вам да сањате своје снове као што сам их и ја сањао и на крају су ми се остварили. Можда неки међу вама једног дана постану олимпијски победници, светски шампиони, али кроз спорт ћете пре свега постати бољи људи“, поручио је Штефанек.
У оквиру програма 13. меморијала „Душан Милошевић“ учесници су имали прилику да обиђу постамент – кућу у којој је живео Душан Милошевић, а затим да на спортском игралишту у Страгарима присуствују симболичним тркама на 100 м и ревијалној фудбалској утакмици.