Победник Сеоских игара Спортског савеза Србије 2019 – село Рудна Глава у општини Мајданпек добило је терен као награду за освојено прво место.
Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић посетили су Рудну Главу и отворили терен уз малишане ФK Рудна Глава. Отварању терена присуствовали су и председник општине Мајданпек Драган Поповић, председник МЗ Рудна Глава Станимир Балановић, председник Спортског савеза општине Мајданпек Иван Максимовић и председник Скупштине општине Мајданпек Никола Нуновић. Штефанек је овом приликом поручио:
– Данас отварамо терен на игралишту где су одржане прве сеоске игре под покровитељство Спортског савеза Србије, 2019. године. Овде је исте године одржано и републичко финале, тада пилот пројекта, а Рудна Глава је победом заслужила овај терен. Знам колико деце и младих има у овом селу и драго ми је што ће они добити још једно место где ће моћи да се баве спортом и друже. Желим им што мање повреда и што више спортских али и осталих успеха у животу. Још једном напомињем да ће се Спортски савез Србије максимално трудити да помагне све општине широм Србије колико год нам могућности дозвољавају, а ми ћемо се трудити да оне из године у годину буду све веће, а овај терен је и показатељ напретка, као први подухват овакве врсте у историји Спортског савеза Србије – рекао је Штефанек и малишанима даровао лопте. Пројекат Сеоских игара Спортског савеза Србије покренут је 2019. године, када је у такмичењу учествовало пет општина. У 2020. години број учесника био је 10, а игре су одржане уз поштовање епидемиолошких мера иако је пандемија претила да све заустави. Ове године Спортски савез Србије је поносан што су се пројекту Сеоских игара ССС прикључиле чак 24 општине, а такмичење на општинском нивоу је увелико у току. На овај начин, чува се традиција, промовише спорт на селу, а млади имају прилику да се друже у природи и баве физичком активношћу. Такође унапређује се спортска инфраструктура, јер победник на републичком финалу добија управо терен у селу победника.