Под слоганом „Буди и ти шампион“ отворен је јубиларни 10. Међународни сајам спорта. Овога пута догађај је организован на отвореном на Ади Циганлији у организацији Спортског савеза Србије и Министарства омладине и спорта.
– Поводом великог јубилеја припремили смо неколико новина, а једна од њих је управо идеја да организујемо Сајам спорта на отвореном на Ади Циганлији. Спортски савез Србије ће се трудити да максимално настави сарадњу са све три кровне институције у систему спорта у Србији – Министарством омладине и спорта, Олимпијским комитетом Србије и Параолимпијским комитетом Србије.
Желео бих да честитам свим освајачима медаља на Олимпијским и Параолимпијским играма у Токију. Премашили смо досадашње бројке заједничким трудом и радом, а пре свега захваљујући вашем одрицању, трудом и тренинзима.

– Спортски савез Србије ће се трудити да што више људи укључи у систем спорта. Kао и да у сарадњи са Министарством омладине и спорта организује још више оваквих манифестација. Захвалио бих се Држави Србији на челу са председником Александром Вучићем и министром Вањом Удовичићем на несебичном улагању у спорт свих ових година. Захваљујући томе су постигнути овакви резултати, што је показано и у Токију. Желим свим спортистима да се захвалим што нас сваки пут обрадују одличјима на великим међународним такмичењима. Спортски савез Србије ће се трудити да на још виши ниво подигне сарадњу са територијалним и гранским спортским савезима у Републици Србији. Вама децо желим да се упознате са што више спортова на овом Сајму спорта и да се укључите у систем спорта Србије. Јер ви сте будућност спорта у Србији, ви сте будућност Србије. Буди и ти шампион! Живела Себија – поручио је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

– И ове године окупили смо цео систем српског спорта са истим циљем као и у претходној деценији, да поред промоције спортских вредности и резултата, кроз игру и едукацију мотивишемо све, а пре свега најмлађе да се баве спортом и постану део најуспешније спортске породице у региону. У периоду који је иза нас, са поносом можемо рећи да смо још једном доказали да смо спортска нација, да је Србија земља спорта и великих шампиона. Нисмо одустали и нисмо се предали, држава је пружила никад већу подршку систему спорта, а награде за освајаче медаља су удвостручене у односу нa Олимпијске игре у Лондону 2012. године, и исплаћене су у рекордном року. Наши олимпијци су освојили рекордних девет медаља на Олимпијским играма у Токију, а наши параолимпијци су освојили две златне, три сребрне и једну бронзану медаљу. Заједно смо постигли успехе за поштовање и понос и доказали да смо део система који се показао као најбољи кад је било најтеже”, истакао је у свом обраћању министар Удовичић.