Репрезентација Србије у спортском обарању руке учествовала је на Европском првенству у Букурешту. По први пут од 2015. године, од када репрезентација Србије учествује на европским првенствима у спортском обарању руке, наши репрезентативцу су успели да освоје медаље и то укупно 8.
Александар Станковић из Сурдулице је освојио 1. место десна рука јуниори до 85 кг и 3. место лева рука јуниори до 85 кг, Јована Арнаутовић из Шапца је била друга – десна рука јуниори 70 кг, а Вељко Петровић из Сурдулице је заузео 3. место десна рука јуниори до 80 кг. Радиша Милојковић из Петровца на Млави је био најбољи у категорији десна рука гранд мастер 100 кг и трећи лева рука гранд мастер 100 кг, Јелена Узелац из Новог Сада је освојила сребро, лева рука мастери до 70 кг, а Иван Веселић из Ваљева 2. место лева рука сениори до 110 кг.
Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић су на пријему честитали свим такмичарима:
– Показали сте како се бори за свој сан, како се промовише ваш спорт и достојно представили Србију на великом међународном такмичењу. Драго ми је да са Српским савезом за обарање руке имамо добру вишегодишњу сарадњу. Надам се да ће ускоро бити препознати и као грана спорта, а да ће наставити да ређају добре успехе – истакао је Штефанек.
Генерални секретар Горан Маринковић је додао:
– Организација Државних првенстава на високом нивоу, међународни резултати као и труд да се овај спорт промовише указују на добро функционисање Српског савеза за обарање руке. Придружујем се честиткама и желим свим такмичарима још много успеха. Такође, надам се да ћемо наставити успешну сарадњу, која се пре свега огледа у организацији такмичења у обарању руке током читаве сезоне Сеоских игара Спортског савеза Србије у свим општинама које су се прикључиле пројекту.
Пријему су присуствовали освајачи медаља Јована Арнаутовић, Јелена Узелац, Радиша Милојковић и председник Српског савеза за обарање руке Ненад Смиљковић који је истакао:
– Српски спортски савез за обарање руке постоји од 2009. године, а у последње три године одлично ради на промоцији овог спорта у Србији. Организујемо више такмичења по целој Србији и све више младих поциње да се бави овим спортом. Хвала Спортском савезу Србије, председнику Штефанеку и генералном секретару Маринковићу на подршци и помоћи.
Репрезентацију Србије у наредном периоду очекује Светски куп у Загребу почетком јула, почетком августа Европски куп у Словачкој и у октобру Светско првенство у у Анталији (у Турској).