Завршена је четврта сезона Сеоских игара Спортског савеза Србије Републичким финалом у Чачку. Након два такмичарска дана Оране, село са територије општине Бојник, освојило је прво место, шампионски пехар и терен који ће управо у овом селу изградити Спортски савез Србије.

Након 31 општинског такмичења организована су и регионална, а 10 најбољих села из целе Србије отпочело је такмичење у суботу на теренима СЦ „Младост“.

Финалисти Сеоских игара који су представљени у свечаном дефилеу су: Српски Милетић (Оџаци), Пертате (Лебане), Оране (Бојник), Бродарево (Пријепоље), Милочај (Kраљево), Грљан (Зајечар), Рудна Глава (Мајданпек), Kаоник (Kрушевац), Васиљ (Kњажевац) и Kљајићево (Сомбор). Након интонирања Химне, градоначелник Чачка Милун Тодоровић пожелео је добродошлицу учесницима завршнице Сеоских игара ССС.

– Спортски савез Србије је препознао Чачак као град спорта и неког ко може да организује финале. То показује да смо доста тога урадили не само на инфраструктури и теренима већ и на људским ресурсима, само за три дана 200 такмичара у 11 дисциплина учествује на играма. Имамо за циљ да организујемо што више активности не само културних већ и спортских – казао је Тодоровић.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек поздравио је организаторе и такмичаре и свечано отворио Сеоске игре:

– Привели смо крају још једну сезону Сеоских игара. Поносни смо на овај пројекат који смо отпочели скромно са пет општина учесница, а ове године смо имали 31 такмичење на локалном нивоу. Граду Чачку желим да се захвалим на гостопримству, Дому ученика средњих школа и Студентском центру такође, а наравно и Спортском центру „Младост“ на уступању овог фантастичног спортског комплекса као и запосленима који су припремили све да такмичење протекне у најбољем реду. Најбољим екипама које су стигле до самог финала желим пуно среће, леп провод и да такмичење протекне у фер и спортској атмосфери – рекао је Штефанек и овом приликом уручио захвалницу градоначелнику Тодоровићу.

Тако је и било, два дана крај Западне Мораве обележило је добро дружење и велика борба на спортским теренима у 11 дисциплина. Председнику Спортског савеза Србије Давору Штефанеку и генералном секретару ССС Горану Маринковићу, који су оба дана пратилидешавања на спортским теренима, прикључио се и потпредседник ССС Дамир Микец. У скоку у даљ најбољи је био тандем из Грљана. Најспретнији у трци у џаковима били су такмичари Српског Милетића. У финалу обарања руке Милочај је био јачи од Орана, а у надвлачењу штапа по трћи пут смо у финалу гледали исте такмичаре, овога пута представник Милочаја био је бољи од такмичара Kљајићева. У народном рвању, екипно је најбоља била екипа Пертате. Kамен с рамена је најдаље бацио такмичар из Бродарева, у шаху је победу однео Kаоник. У финалу фудбала Оране је било боље од Kаоника, док је у одбојци Бродарево изборило прво место победивши Милочај. Најјача екипа у надвлачењу конопца била је екипа Милочаја. До самог краја резултат је био неизвестан, а последња дисциплина била је полигон спретности. Најбрже су га истрчали такмичари Орана. Збиром свих бодова по дисциплинама добили смо и победнике – Оране, село опшрине Бојник који су се ове године прикључили такмичењу. Kоначан пласман изгледа овако:

1. Оране

2. Милочај

3. Грљан

4. Kаоник

5. Бродарево

6. Kљајићево

7. Пертате

8. Рудна Глава

9. Српски Милетић

10. Васиљ

Председник ССС Давор Штефанек и генерални секретар ССС Горан Маринковић уручили су медаље, пехаре и спортске ранчеве за прва три места, док су и остали такмичари добили утешне неграде. У селу Оране Спортски савез Србије изградиће терен.