Своју сталну акцију обиласка територијалних спортских савеза и поделе опреме Спортски савез Србије спроводи континуирано, па је и овај децембар резервисан за побољшање услова за бављење спортом. Руководство Спортскиг савеза Србије посетило је општине Богатић и Уб. Општина Богатић труди се да у складу са својим могућностима унапређује спорт из године у годину. Сваки припремљен пројекат за обнову инфраструктуре, нова спортска хала, нова акција Спортског савеза општине Богатић и могућност бесплатног тренинга рукомета и фудбала за децу побољшавају услове деци ове општине за бављење спортом. Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић посетили су председника општине Милана Дамњановића и председника Спортског савеза општине Богатић Радосава Берића. Заједнички су разговарали са директорима основних школа којима су и уручили спортску опрему за побољшање услова за часове. Руководство ССС посетило је ученике ОШ „Мика Митровић“ на часу физичког.
– Општина Богатић труди се да обезбеди што боље услове за бављење спортом, а Спортски савез Србије је ту да пружи подршку у сваком смислу. Заједнички нам је циљ да услови из године у годину буду све бољи. Добре идеје, напоран рад што општина Богатић и има, дају наду да ће и следеће године бити још боља ситуација у спорту – рекао је Штефанек.
Општина Уб из године у годину унапређује спортску инфраструктуру, клубски рад, али и рад са децом. Од оснивања Спортског савеза општине Уб, од 2018. године, додељује спортску опрему сваком свом члану. И ове године Спортски савез Србије је помогао донацију коју су припремили територијални спортски савез и локална самоуправа.
– Општина Уб има завидну спортску инфраструктуру, користи своје потенцијале и прави је пример како локална самоуправа и спортски савез треба да функционишу. Спортски савез Србије је ту да помогне као што је то био случај и претходних 5 година – рекао је Маринковић.
Штефанек и Маринковић су пожелели како деци, тако и спортистима и спортским радницима много среће и успеха у раду и у 2024. години.