Недељно јутро у селу Ратина код Kраљева било је мало другачије од досадашњих. У школском дворишту ОШ „Доситеј Обрадовић“ одржане су Сеоске игаре Спортског савеза Србије, а екипе са територије Kраљева из пет села бориле су се за пролазак у велико финале. Присутне су поздравили потпредседник Спортског савеза Kраљева Небојша Јовановић и члан Градског већа задужен за спорт Иван Бунарџић. На знак председника Спортског савеза Србије Давора Штефанека, игре су могле да почну:

– Драго ми је да на једном месту видим и млађе и старије, и мушкарце и жене, како се кроз 10 дисциплина боре за прво место. Жеља за проласком у финале је велика, а 31. августа у Рудној Глави биће веома интересантно пратити ко ће извојевати победу. Надам се да ћете се пре свега добро дружити, али не заборавите да је важно и дати максимум на терену и понашати се фер и спортски  – рекао је Штефанек.

Такмичари су се прихватили својих задатака. Редом су се низале одбојкашке и фудбалске утакмице,  партије шаха, па надвлачење конопца и штапа, бацање камена и скок у даљ, видели смо и ко је набржи и најспретнији на полигону, а ко је најјачи у обарању руку, док је неко у народном рвању победио снагом, а неко је надмудрио противника. Борба је била велика, а кад све саберемо треће место заузела је екипа Врбе. Разлика између првопласиране и другопласиране екипе била је у 3 бода, али свакако обе путују на финале 31. августа. Сребром се окитила екипа ГСС036, а златом тим из Милочаја.

– Хвала Спортском савезу Србије на указаном поверењу, нама је велико задовољство да се  укључимо у сваку спортску акцију. Трудићемо се да у наредним годинама одржимо континуитет Сеоских игара и надамо се да ће број такмичара из године у годину бити све већи. Пожелео би срећу екипама које ће најпре своје село, а онда и гад Kраљево представљати на великом финалу, а Спортски савез Kраљева ће бити уз њих и дати им ветар у леђа – заључио је Милош Симовић председник Спортског савеза Kраљева.