Спортски савез Србије наставља са спровођењем Панел дискусија у чијем су фокусу измене Правилника Закона о спорту. Тако су по четврти пут, након Пчинкског, Браничевског и Бачког округа окупљени територијални спортски савези, овога пута из Kолубарског, дела Мачванског, Шумадијског и Моравичког округа. Домаћин дискусије био је Спортски савез општине Уб и локална самоуправа. Добродошлицу испред општине Уб пожелео је заменик председника општине Александар Јовановић Џајић, а успешан рад колегама пожелео је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек. Професор Ненад Ђурђевић, правни савезник ССС, нагласио је које су то промене у 2020. години унете у Правилник, а затим је заједно са генералним секретаром ССС Гораном Маринковићем одговарао на питања. Председник ССС нагласио значај оваквих састанака:
– Панел дискусије које организујемо имају примаран циљ да упуте колеге из територијалних спортских савеза у измене које су веома важне за функционисање спорта на локалу. Ово је и одлична прилика да се размене искуства, успостави боља комуникација и оствари што непосреднији контакт и увид у проблеме који се јављају у спорту. Захваљујемо се Спортском савезу општине Уб као и самој општини Уб на помоћи у организацији овог догађаја – истакао је Штефанек. Маринковић је истакао да има много добрих примера у пракси:
– За добро функционисање спорта неопходна је комуникација и разумевање локалне самоуправе и територијалног спортског савеза. Такав пример имамо управо на Убу. Улаже се у инфраструктуру, спорт је из године у годину на све вишој лествици, а колеге из Спортског савеза општине Уб на висини су задатка и увек спроведу акције и максимално испуњавају зацртане циљеве. По ко зна који пут показали су се као одлични домаћини и надам се да ће се и други савези угледати на њихов систем рада. Драго ми је што су и чланови локалних самоуправа препознали Панел дискусију Спортског савеза Србије као веома корисну и заједно са људима из територијалних савеза присуствовали догађају. Одзив је био одличан, то показује заинтересованост колега да побољшају спорт на локалу – рекао је Маринковић.
Спортски савез Србије планира да настави са организацијом Панел дискусија у свим окрузима.